Toevoegen aan favorieten

In het kort

Zorg, innovatie en onderzoek , thema 6 van 7  ( keuzedeel K1038 Zorginnovaties en technologie)

Over technologie in de zorg thuis wordt de afgelopen jaren veel geschreven en de verwachtingen zijn hoog gespannen. Voorbeelden van technologie die in de zorg thuis wordt aangeboden en ingezet zijn: telemedicine (diagnostisering, behandeling, preventie), domotica, autonome monitoring (sensoren), e­Health, informatie en communicatietechnologie (social media), robotica, schermzorg (Zorg op afstand) en technologische hulpmiddelen.

Naast inhoudelijke informatie kun je opdrachten uitvoeren die beschreven staan in de 9 keuzekaarten om jezelf te testen, kennis te vergaren en onderzoek te doen omtrent dit onderwerp.

Dit thema is nummer 6 uit een reeks van 7 welke het totale keuzedeel Zorginnovaties en Technologie ( K0138) omvat.

Wat je gaat leren

Aan de hand van artikelen die in de opdrachten zijn verwerkt ga je aan de slag met onderzoek,  innovatie en implementatie van techniek op de werkvloer. Door de diversiteit aan opdrachten is er veel keuze in werkvormen en onderwerpen.

 

Voorbereiding

Het is aan te bevelen de inleiding door te nemen alvorens je verder gaat met dit thema. ( zie benodigdheden)

Innoveren en implementeren?

Werkwijze

stap 1

De lesactiviteit bestaat uit informatie over zorg, innovatie en onderzoek en kun je vinden door de link aan te klikken en te downloaden bij benodigdheden

stap 2

Nadat de informatie is gelezen kan je opdrachten maken die betrekking hebben op dit thema. Er zijn er 9 ontwikkeld voor dit thema en het staat een ieder vrij om ze allemaal of een gedeelte daarvan te maken.

Op elke kaart staat een indicatie vermeld over de tijdsduur van de opdracht.

Succes!

Tips / trucs / leuke weetjes / variaties

Verwijzing naar een site over het implementeren van innovaties.

Benodigdheden

Thema 6 Innovatie & Onderzoek