Toevoegen aan favorieten

In het kort

Hoe digivaardig ben jij ? De komst van steeds meer digitale toepassingen, zoals eHealth-diensten, vragen om extra vaardigheden voor zorgprofessionals. Dat hier (nieuwe) digitale vaardigheden voor nodig zijn, dat klinkt natuurlijk heel logisch. Maar hoe speel je hier als zorgorganisatie of onderwijsinstelling goed op in? Hoe weet je wat het niveau is van de digitale vaardigheden van zorgprofessional en hoe kan je deze – indien nodig – verbeteren?

Wat je gaat leren

De zelftest digitale vaardigheden in de zorg geeft jouw een beeld van jouw digitale vaardigheden. Deze zelftest is ontwikkeld door onderzoekers van Kenniscentrum Publieke Zaak aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in samenwerking met diverse zorginstellingen uit de Zorgalliantie (o.a. Siza, Pluryn en ZZG Zorggroep), met ondersteuning van ECP platform voor de InformatieSamenleving.
Je gegevens kunnen gebruikt worden in publicaties van de HAN, daarin zullen echter nooit individuele scores van werknemers zichtbaar zijn.

Voorbereiding

Bekijk de website van Digivaardig in de zorg (zie benodigdheden).

Werkwijze

Doe de zelftest 'Digivaardig in de zorg' (zie benodigdheden).

Tips / trucs / leuke weetjes / variaties

Bespreek de uitkomst met een collega of in het team waar je onderdeel van uitmaakt en onderzoek waar je elkaar in kan ondersteunen bij de werkzaamheden.

Benodigdheden

Klik hier voor de website van Digivaardig in de zorg.

Klik hier voor de zelftest 'Digivaardig in de zorg'