Toevoegen aan favorieten

In het kort

Thema 3 : Acceptatie van technologie in de zorgsector

De inzet van technologie in de gezondheidszorg kan een bijdrage leveren aan ondersteuning van zorgverlening, echter wordt dit nog niet op grote schaal toegepast. Dit heeft verschillende redenen, maar welke?

Dat ga jij onderzoeken!

Naast inhoudelijke informatie kun je opdrachten uitvoeren die beschreven staan in de 7 keuzekaarten om jezelf te testen, kennis te vergaren en onderzoek te doen omtrent dit onderwerp.

Dit thema is nummer 3 uit een reeks van 7.

Totale keuzedeel K0137 thema 1 t/m 5

Totale keuzedeel K0138 thema 1 t/m7

Wat je gaat leren

Technologie in de zorg kan ondersteuning bieden en zelfs vaardigheden overnemen van een zorgverlener. Wat betekent dat? Wat vraagt dat van een zorgverlener? Technologie vraagt om acceptatie. Maar accepteert en omarmt de huidige praktijk deze technologie?

Beeldvorming, Oordeelsvorming en Besluitvorming ( B. O. B ) zijn van groot belang om techniek toe te passen in de zorg.

Welke beeldvorming heb jij ?

beeldvorming

Je gaat door de opdrachten uit te voeren ontdekken waar er drempels zijn om techniek te accepteren of waar het juist al wel geaccepteerd is!

 

 

Voorbereiding

Ter voorbereiding is het raadzaam de inleiding ( per keuzedeel onderaan deze pagina) door te nemen alvorens je verder gaat met dit thema.

 

technologie afbeelding

Werkwijze

stap 1

De lesactiviteit bestaat uit informatie over het accepteren van technologie en kun je vinden door de link aan te klikken en te downloaden bij benodigdheden.

stap 2

Nadat de informatie is gelezen kan je opdrachten maken die betrekking hebben op dit thema. Er zijn er 7 ontwikkeld  voor dit thema en het staat een ieder vrij om ze allemaal of een gedeelte daarvan te maken.

Op elke kaart staat een indicatie vermeld over de tijdsduur van de opdracht.

Succes!

Tips / trucs / leuke weetjes / variaties

Deze onderwerpen kunnen voor meerdere onderwijsniveaus- en leeractiviteiten worden ingezet.

Voor ieder keuzedeel is een aparte inleiding geschreven.

 

Benodigdheden

Thema 3 Acceptatie van technologie