Toevoegen aan favorieten

In het kort

Thema 1: Technologie in de Zorg beschrijft verschillende typen van technologie.

Naast inhoudelijke informatie kun je opdrachten uitvoeren die beschreven staan in de 17 keuzekaarten om jezelf te testen en kennis te vergaren omtrent dit onderwerp.

Dit thema is nummer 1 uit een reeks van 7.

Totale keuzedeel K0137 : thema 1 t/m 5

Totale keuzedeel K0138 : thema 1 t/m 7

Wat je gaat leren

Technologie in de Zorg : wat moet je je daar bij voorstellen?

De volgende typen van technologie zullen de revue passeren:

  • Webapplicaties : Toepassingen via de webbrowser, zoals patiëntportalen of educatieportalen voor zorgverleners.
  • Mobiele apps : Toepassingen die via een mobiel apparaat worden aangeboden, zoals gezondheid- en medische apps.
  • Elektronisch patiëntendossier : Systemen waarin zorgverleners medische patiëntgegevens registreren binnen hun eigen zorgorganisatie.
  • Health-sensoren en wearable device: Draagbare apparaten die patiënten gebruiken om lichaamsfuncties te meten, de resultaten te verzamelen en eventueel door te geven aan een zorgprofessional.
  • Videocommunicatie ( beeldbellen) : Toepassingen waarbij een zorgprofessional face-to-face op afstand contact kan hebben met patiënten.
  • Domotica : Verzamelnaam voor toepassing van elektronica voor automatisering in huis. Het gaat vaak om een combinatie van omgevingsbewuste sensoren. Een voorbeeld is gebruik van sensoren voor valdetectie bij ouderen.
  • Robotica : Robots zijn zelfstandige machines die bepaalde taken kunnen verrichten, in het algemeen aangestuurd door computersoftware.
  • Serious Gaming : Inzet van game technologie om een spelelement te geven aan ‘serieuze zaken’, bijvoorbeeld in het kader van psychologische behandeling.
  • Medische Integratienetwerken : Elektronische netwerken waarover medische informatie wordt uitgewisseld, zoals medicatiegegevens en recepten.

Voorbereiding

Ter voorbereiding is het raadzaam de inleiding ( per keuzedeel onderaan deze pagina) door te nemen alvorens je verder gaat met dit thema.

 

technologie in de zorg

Werkwijze

stap 1

De lesactiviteit bestaat uit kennis over verschillende typen van zorgtechnologie. Deze informatie kun je vinden door de link aan te klikken en te downloaden bij benodigdheden.

stap 2

Nadat de informatie is gelezen kun je opdrachten maken die betrekking hebben op dit thema. Er zijn er 17 ontwikkeld en het staat een ieder vrij om ze allemaal of een gedeelte daarvan te maken.

Op elke kaart staat een indicatie vermeld over de tijdsduur van de opdracht.

Succes!

Tips / trucs / leuke weetjes / variaties

Deze onderwerpen kunnen voor meerdere onderwijsactiviteiten -en niveaus worden ingezet.

Per keuzedeel is een aparte inleiding geschreven!

 

Benodigdheden

Thema 1 Technologie in de zorg