Toevoegen aan favorieten

In het kort

Thema 5: Technologie, voorlichting en advies

Een groot deel van gezondheidszorg is het gebruik van technologie niet meer weg te denken. Niet alleen zorgverleners maken gebruik van technologie maar we zien ook steeds meer zorgvragers die gebruik maken van technologie. Vooral binnen de thuiszorg zien we een toename aan ondersteunende technologie die de zorgvrager ondersteunen.

Om met deze technologie te kunnen werken is het geven van instructie aan zorgvragers een belangrijke taak. Vele met name ouderen zorgvragers zijn nog onbekend met het gebruik van technologie.

Naast inhoudelijke informatie kun je opdrachten uitvoeren die beschreven staan in de 6 keuzekaarten om jezelf te testen, kennis te vergaren en onderzoek te doen omtrent dit onderwerp.

Dit thema is nummer 5 (uit een reeks van 7).

totale Keuzedeel K0137 : thema 1 t/m 5

totale Keuzedeel K0138: thema 1 t/m 7

 

Wat je gaat leren

Om met technologie te kunnen werken is het geven van instructie aan zorgvragers een belangrijke taak. Vele met name ouderen zorgvragers zijn nog onbekend met het gebruik van technologie. Door de opdrachten te maken laat je zien dat jij als toekomstig verpleegkundige in staat bent om instructie te geven aan ofwel een individu of een groep zorgvragers.

Voorbereiding

Het is aan te bevelen de inleiding door te nemen alvorens je verder gaat met dit thema.

Ten aanzien van dit thema is er een opname van het tv programma : Man bijt hond waarbij een oudere instructie krijgt over techniek een aanrader om voorafgaand aan de opdrachten te bekijken.

Werkwijze

stap 1

De lesactiviteit bestaat uit informatie over adviseren en voorlichting geven over technologie en kun je vinden door de link aan te klikken en te downloaden bij benodigdheden.

stap 2

Nadat de informatie is gelezen kan je opdrachten maken die betrekking hebben op dit thema. Er zijn er 6 ontwikkeld voor dit thema en het staat een ieder vrij om ze allemaal of een gedeelte daarvan te maken.

Op elke kaart staat een indicatie vermeld over de tijdsduur van de opdracht.

Succes!

Tips / trucs / leuke weetjes / variaties

Per keuzedeel is er een inleiding ontwikkeld.

Benodigdheden

Techniek vermindert de eenzaamheid ?

Thema 5 : Technologie, voorlichting en advies ( inclusief 6 opdrachten)