Toevoegen aan favorieten

In het kort

Eén van de tools die het mogelijk maakt om te leren over zorgtechnologie is het Thuiszorg & Technologie spel (Mix & Match). Dit spel laat op interactieve wijze de (toekomstig) wijkverpleegkundige en haar team kennismaken met de verschillende zorgtechnologieën die ingezet kunnen worden in de thuiszorg. Met behulp van drie typen kaarten wordt er naar combinaties van zorgproblemen en zorgtechnologieën gezocht. Verdiepende vragen zijn toegevoegd om het onderlinge gesprek te ondersteunen. Naast wijkverpleegkundigen is dit spel ook geschikt voor andere zorgprofessionals. Ook in het onderwijs is dit spel goed in te zetten.

Het spel kun je bestellen bij het Lectoraat ICT-innovaties in de Zorg van hogeschool Windesheim. Klik hier om het spel te bestellen. De kosten bedragen 25 euro (exclusief BTW en verzendkosten).

 

Mix & Match

Wat je gaat leren

Het lectoraat ICT-innovaties in de Zorg van Hogeschool Windesheim heeft tools ontwikkeld die passen bij klinisch redeneren en indiceren door (toekomstig) wijkverpleegkundigen. De tools voorzien in deze informatiebehoefte. De tools maken het mogelijk om op laagdrempelige wijze te kunnen leren over zorgtechnologieën welke inzetbaar zijn binnen de thuiszorg. Doordat de tools divers zijn en elk  inspelen op een ander moment uit het werkproces van de wijkverpleegkundige is het makkelijk om een passend moment te vinden om met de zorgtechnologieën aan de slag te gaan. De inzet van zorgtechnologie en het nadenken hierover wordt door dit spel een teamaangelegenheid. Het gesprek wordt met behulp van de kaarten makkelijk op gang gebracht. Het is makkelijk om op deze manier ervaringen en opvattingen te delen.

Voorbereiding

Lees de handleiding van het spel door en bepaal hoe jij het spel in wil zetten en wil spelen. Zorg dat de groepen niet te groot zijn, zodat het mogelijk is om ook daadwerkelijk met elkaar in gesprek te gaan. Zorg voor voldoende spellen.

Werkwijze

Speel het spel zoals je bedacht hebt het te doen.

Tips / trucs / leuke weetjes / variaties

Op www.ehealthindewijk.nl vind je ook een bijbehorende informatie app die je kunt downloaden en inzetten.

Benodigdheden

  • Je kunt het spel en de handleiding downloaden op www.ehealthindewijk.nl.
  • Het spel kun je bestellen bij het Lectoraat ICT-innovaties in de Zorg van hogeschool Windesheim. Klik hier om het spel te bestellen. De kosten bedragen 25 euro (exclusief BTW en verzendkosten).