Toevoegen aan favorieten

In het kort

Het doel van Sofies Leerreis is om een waardevolle bijdrage te bieden ter ondersteuning van de keuzedelen ‘Zorginnovaties en technologie’ en ‘Zorg en technologie’. Het Hoornbeeck College, MBO Utrecht, ROC Midden Nederland, MBO Amersfoort en Utrecht Zorg hebben hierin samengewerkt. Het resultaat is een website met 8 thema's rondom zorgtechnologie: filmpjes en vragen om naar aanleiding van het filmpje met deelnemers in gesprek te gaan:

  1. Ontdek technologie
  2. Herken voors en tegens
  3. Maak technologie bespreekbaar
  4. Meer dan zorg
  5. Geef voorlichting en advies
  6. Zoek de samenwerking
  7. Ga op onderzoek uit
  8. Wees een voorbeeld

De filmpjes zijn geen vervanging van de theorie van de thema’s van het keuzedeel. De toegevoegde waarde van de video’s is dat zij helpen de thema’s te introduceren. Zij zorgen voor beeldvorming en bieden aanknopingspunten voor verdere uitwerking van de thema's.
Naast deze filmpjes maken weblectures, intervisies en reflectie vloggen onderdeel uit van dit innovatieve onderwijsprogramma.

Wat je gaat leren

Sofies Leerreis laat je ontdekken wat de invloed van technologie is op het werk van de verpleegkundige, de verzorgende, de persoonlijk begeleider en de begeleider in de sector Zorg en Welzijn. Na het doornemen van de thema's heb je meer kennis en vaardigheden opgedaan ten aanzien van Technologie in de Zorg.

Voorbereiding

Ga naar de site van Sofies Leerreis.

sofies leerreis

Bekijk als docent / opleider van te voren de filmpjes en denk na over hoe je het in wil zetten. Bekijk ook de andere materialen die beschikbaar zijn en de tips voor het gebruik.

Werkwijze

Per thema is een informatieknop voor de leraar. Daarin vind je een korte omschrijving van de opzet en de kernvragen van de video waarover je met studenten in gesprek kunt gaan. De student beantwoordt de vragen die per video zijn gesteld of denkt na over de stelling. Dit kan individueel of in groepen worden besproken.

Benodigdheden

Klik hier voor de website van Sofies Leerreis.

Klik hier voor de overige materialen van Sofies Leerreis.