Toevoegen aan favorieten

In het kort

Het is goed om te weten hoe jouw stage instelling omgaat met Internet. Zijn ze actief op social media?  Op welke doelgroep richten ze zich?  Welke informatie kun je vinden? Met deze opdracht breng je dit in beeld.

Wat je gaat leren

Internet en social media bieden een stage instelling de mogelijkheid om te laten zien wie ze zijn, waar ze voor staan, wat hun nieuws. Het is goed om dit te weten (en om dit wellicht ook te volgen).

Werkwijze

Zoek op Internet naar de website van jouw stage instelling. Als je geen stage loopt, neem je als voorbeeld een andere stage instelling. Beantwoord onderstaande vragen:

  1. Hoe is duidelijk te zien dat de organisatie social media en Internet inzet?
  2. Staan de social media iconen op de website van de organisatie?
  3. Kijk nu naar bijvoorbeeld twitter of facebook of de organisatie daar actief in in.
  4. Hoeveel volgers zijn er op Twitter? Hoeveel mensen zijn lid van de facebook community?
  5. Wat is de doelgroep van jouw organisatie?
  6. Op welke manier weet de doelgroep dat jouw organisatie te vinden is op social media? Hangen er posters of stickers binnen en buiten de instelling? Zie je het op de TV-schermen in de hal? Op de website?
  7. Waar gebruikt de instelling volgens jou de social media kanalen voor?
  8. Hoe is het beeld dat je via de organisatie krijgt door het bestuderen van de website en de berichten via social media?
  9. Gebruikt de instelling Internet en social media volgens jou op een goede krachtige manier? Leg uit waarom je dit vindt.

Wissel je bevindingen uit op school en kijk waar overeenkomsten en verschillen zijn.

Tips / trucs / leuke weetjes / variaties

Als je ergens stage loopt is het ook leuk om de social media van die organisatie te volgen. Geeft je een beeld van wat ze doen en wat er gebeurt.