Toevoegen aan favorieten

In het kort

Welke aanpassingen en oplossingen zijn er mogelijk in een woning om senioren en mensen met een beperking meer comfort te bieden?

thuiscomfort

Wat je gaat leren

Tijdens deze activiteit leer je om te kijken vanuit een ander oogpunt namelijk die van een senior of iemand met een beperking. Hoe kan je hen advies op maat geven?

Voorbereiding

Je gaat eerst de site bezoeken over comfort thuis. Laat je rondleiden wat er zoal mogelijk is. Zie je toepassingen die je ook zou inzetten in je eigen woning?

 

Werkwijze

Ga op zoek naar senioren of mensen met een beperking en vraag of je bij hen thuis een onderzoek mag doen.

Download de gratis checklist welke op de site staat en maak ten aanzien van je bevindingen vervolgens een adviesrapportage. Welke producten die op de site staan zou je kunnen adviseren zodat het de persoon daadwerkelijk comfort biedt?

Onderbouw waarom je voor de voorgestelde toepassingen gekozen hebt.

Bespreek het advies vervolgens met de personen (en hun naasten/omgeving). Waar let je op als je het gesprek aangaat? Zou de persoon het ook mogen testen en/of ervaren? Informeer eventueel bij de vakspecialist in de buurt naar de mogelijkheden.

Tips / trucs / leuke weetjes / variaties

Mocht je een bezoek willen brengen aan het Demo Huis neem dan contact op met het Zorgtrainingscentrum  te Zwolle en vraag naar de mogelijkheden.

Benodigdheden

website  www.thuiscomfort.nl

 

www.zorgtrainingscentrum.nl