Toevoegen aan favorieten

In het kort

Digitaal of face-to-face? Welke vormen van contact zijn er eigenlijk? En wat zijn de voordelen en aandachtspunten waarvan je je bewust moet zijn? Welke vormen van contact passen bij de patiënt, zijn situatie en zijn zorgvraag? SamenSpraak helpt je om samen met je patiënt in gesprek te gaan om een afgewogen keuze te maken. De app is één van de thema's van de website www.beeldbellenindeGGZ.nl

Wat je gaat leren

De app 'SamenSpraak' helpt je om samen met de patiënt in gesprek te gaan over vormen van contact om daar een afgewogen keuze in te maken. De werkwijze en het gebruik van de app leiden je door dit gesprek.

Voorbereiding

Download de App op je tablet of telefoon.

Werkwijze

SamenSpraak is beschikbaar als app voor tablet of telefoon. Open de app en leg de telefoon of tablet op tafel zodat het scherm leesbaar is voor jou en de patiënt. De app bestaat uit een reeks kaartjes. Veeg naar links of rechts voor een ander kaartje, of tik op een kaartje om het om te draaien. Sommige kaartjes bevatten vragen over het doel van het contact, andere kaartjes bevatten voordelen en aandachtspunten voor specifieke vormen van contact. Je kunt de kaartjes in willekeurige volgorde bekijken. Gebruik de vragen of suggesties op de kaartjes in het gesprek met je patiënt.

Opdracht:

Beschrijf in tweetallen een casus met 2 rollen; zorgvrager (patiënt) en zorgverlener, waarbij je de app hebt ingezet zoals je hierboven hebt beschreven.

De app kan ook toegepast worden in de stage van een student.

Tips / trucs / leuke weetjes / variaties

Zie ook lesactiviteit 'Beeldbellen in de GGZ: animatie en onderzoeksresultaten':

Benodigdheden

App 'SamenSpraak' downloaden.