Toevoegen aan favorieten

In het kort

In het beroepsprofiel van het beroep (zorg/welzijn) staat precies wat er van de (toekomstige) beroepsbeoefenaar wordt verwacht. Dit beroepsprofiel wordt steeds aangepast, omdat de maatschappij steeds verandert en daarmee ook de mogelijkheden voor zorgverlening en de zorgvraag van de cliënt. Van (toekomstig) beroepsbeoefenaren wordt verwacht, dat ze optimaal kunnen aansluiten op deze ontwikkeling. Hier worden dan specifieke competenties (kennis, vaardigheden en attitude) voor gevraagd. Door inzicht te krijgen in het beroepsprofiel, krijgen deelnemers een beeld van zorgtechnologische toepassingen die van belang zijn voor het beroep.

Wat je gaat leren

Deelnemers verdiepen zich in het beroepsprofiel dat past bij hun toekomstige beroep. Ze krijgen een beeld van hoe zorgtechnologische toepassingen daarin terugkomen en wat dit betekent voor de competenties die ze moeten beheersen.

 

 

Voorbereiding

Lees zelf het beroepsberoepsprofiel van de door jou gewenste opleiding om voor jezelf duidelijk te krijgen hoe zorgtechnologie hierin terugkomt en wat dit betekent voor de competenties.

Werkwijze

Zoek op internet het beroepsprofiel van het betreffende beroep. Gebruik eventueel één van onderstaande links. Zoek de competenties die voor het beroep van toepassing zijn en betrekking hebben op de kennis, vaardigheden en attitude betreffende het gebruik van zorgtechnologie.

Bij benodigdheden vind je een link naar een website met relevante beroepsprofielen.

Bespreek de opdracht na met de deelnemers.

Tips / trucs / leuke weetjes / variaties

Je kunt de deelnemers ook het beroepsprofiel laten lezen en die punten waar (zorg) techniek naar voren komt laten aangeven.

Benodigdheden

Klik hier voor de website van 'Invoorzorg'  waar je relevante beroepsprofielen vindt.