Toevoegen aan favorieten

In het kort

De app 'AutThere' is bedoeld om het sociale isolement waar veel jongeren met autisme mee te maken hebben, te doorbreken. Met de app vinden jongeren gemakkelijker andere jongeren met autisme die dezelfde interesses hebben als zij. Via het forum op de app kunnen jongeren met elkaar kennismaken en ideeën uitwisselen. Er staan ook activiteiten waar jongeren naar toe kunnen gaan.

Wat je gaat leren

Door autisme reageert iemand soms anders dan anderen. Dat kan voor henzelf en voor mensen in de omgeving wel eens lastig zijn. Met handige tips helpt het om dit te herkennen zodat contact met anderen gemakkelijker gaat. Jij gaat onderzoeken (middels een interview) welke adviezen en tips deze app bevat en wat jongeren met autisme er aan kunnen hebben. Kan het hen helpen?

Voorbereiding

Zoek de App in de Appstore of Playstore en download het op je tablet of telefoon.

Werkwijze

Je gaat de app 'AutThere' onderzoeken.  Welke oplossing kan het jongeren met autisme bieden? Als opdracht kan de student de thema`s die genoemd worden in de app verder uitdiepen en de bevindingen in tweetallen met elkaar delen.

Een andere (aanvullende) mogelijkheid is dat de student een jongere met autisme gaat interviewen om de app te bespreken en om te kijken of zij de app een maand willen gebruiken. Na een maand volgt een volgend interview om de bevindingen te bespreken. Dit kan weergeven worden in een verslag, filmpje of een presentatie op school.

Tips / trucs / leuke weetjes / variaties

De app 'AutThere' kan ook onderzocht worden met de lesactiviteit 'Doe de test: Hoe betrouwbaar is een medische app'

Benodigdheden

Website AutThere

Website met meer informatie over autisme