Toevoegen aan favorieten

In het kort

Wat is AutiPlan?

AutiPlan is een modern hulpmiddel waarmee je met duidelijke dag- en weekplanning en pictogrammen meer structuur en overzicht kunt bieden.

AutiPlan is er voor iedereen die extra structuur kan gebruiken. Mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) hebben vaak baat bij een duidelijke dagplanning.

Daarnaast kan AutiPlan ook ingezet worden bij dementie, hersenbeschadiging of een (licht) verstandelijke handicap hun dag inzichtelijk te maken.

Met AutiPlan maak je eenvoudig duidelijke dag- en weekoverzichten met stappenplannen en pictogrammen. Print ze vervolgens uit of gebruik natuurlijk de app op telefoon of tablet met spraak; aftelklok en herinnering!

Wat je gaat leren

Voor Zorg - en Welzijn organisaties en scholen

AutiPlan bespaart tijd omdat het efficiënt werkt. Met de Android-app is het mogelijk de cliënt berichten te laten ontvangen wanneer de volgende activiteit begint. Zo wordt zelfstandigheid gestimuleerd.

Je gaat nadat je app hebt geïnstalleerd aan de hand van een casus de app testen. Daarna ga je met een collega in gesprek waarvoor deze app binnen een organisatie of gezin ingezet kan worden.

Hoe ga jij de toekomstige gebruiker en zijn omgeving deze app adviseren en helpen bij het ondersteunen bij het gebruik daarvan?

Bij het maken van AutiPlan hebben we altijd drie doelen voor ogen:

  • Overzicht creëren door een duidelijke planning met pictogrammen
  • Makkelijk en intuïtief te gebruiken
  • Héél veel tijdbesparing

Het mooie van AutiPlan is dat je er niets voor hoeft te installeren om het te gebruiken. Een recente internet browser is genoeg, je kunt dus meteen aan de slag!

Voorbereiding

Op het Youtube kanaal staan verschillende filmpjes over Autiplan. Deze filmpjes vertellen ( naast de informatie op de site) welk(e) doel(en) Autiplan nastreeft.

Verdiep je in de materie zodat er bij jou een beeld ontstaat waarmee je aan de slag kan.

Werkwijze

Nadat je de website hebt bestudeerd ga je aan de hand van een casus uit je eigen branche ( werkveld) testen hoe deze app / site werkt.

Uiteraard kan je er meerdere invullen en spelen met de pictogrammen en ook filmpjes of instructies toevoegen aan een activiteit.

Testen is zelf ervaren. Voor wie in jouw omgeving zou deze manier van plannen ondersteuning kunnen bieden? Vervolgens ga je ( in simulatie of) op je werk/stage een zorgvrager deze Planning adviseren en ondersteunen bij het gebruik ervan.

Maak je dagplanning

In het kort komt het gebruiken van AutiPlan hierop neer:

  • Log in op de planner via je internet browser en maak een planning.
  • Je kunt kiezen uit duizenden pictogrammen en deze makkelijk vinden door te zoeken met trefwoorden.
    Met de volledige versie kun je zelfs eigen foto's en pictogrammen gebruiken!
  • Door sjablonen te gebruiken bespaar je enorm veel tijd!

Voor de HBO studenten : Er kan onderzoek gedaan worden naar het rendement in gebruik zonder en met deze technologische toepassing.

Tips / trucs / leuke weetjes / variaties

Op alle niveaus van de opleidingen kan deze site - app getest en toegepast worden. Dit komt omdat het voor vele doelgroepen is ontwikkeld.

Op de website staan allerlei demonstratievideo`s die je helpen met de opdracht.

Benodigdheden

Hoe krijg je structuur en duidelijkheid in je gezin?

Picto-planning