Toevoegen aan favorieten

In het kort

Arti...wat?

Artificiële of kunstmatige intelligentie wordt dé meest ingrijpende technologische ontwikkeling van onze tijd. Er wordt zelfs gezegd dat AI meer verandering teweeg gaat brengen dan het internet. Hoog tijd om er meer over te weten te komen!

Waarom deze cursus volgen?

De Nationale AI-cursus is begrijpelijk, snel en gratis. Het is bovendien de perfecte opstap als je je verder wil verdiepen.

  • AI is spannend, biedt veel kansen...én is heel erg gaaf.
  • Na deze cursus weet je wat AI écht inhoudt.
  • Je ontvangt een certificaat voor de succesvolle afronding!

Wat je gaat leren

AI is al lang geen toekomstmuziek meer. Het zit verweven in alle aspecten van ons dagelijks leven, maar leidt nog regelmatig tot discussie. Wat is AI eigenlijk precies? En hoe ver willen we gaan met de ontwikkelingen? Het doel van deze basiscursus voor alle Nederlanders is dat iedereen goed geïnformeerd de discussie kan aangaan.

Ondanks de indrukwekkende ontwikkelingen, staat de technologie van AI nog in de kinderschoenen. Door de hele samenleving te betrekken kan AI een technologie worden van en voor ons allemaal – en niet alleen voor de techbedrijven. AI heeft namelijk impact op ons allemaal.

Daarom willen de initiatiefnemers van deze cursus dat iedereen op de hoogte is van de kansen én uitdagingen van AI. Bovendien is de Nationale AI-cursus de perfecte opstap voor mensen die over dit boeiende onderwerp door willen leren.

Voorbereiding

AI
Op de site van AI staat een kort intro filmpje welke jou uitnodigt om de uitdaging aan te gaan voor het volgen van de cursus of delen daarvan!

De link naar de site vind je onderaan deze pagina.

 

Werkwijze

Hoe lang duurt de cursus?

Een track duurt gemiddeld zo’n 30 minuten. De bibliotheek met extra verdiepend materiaal wordt continu aangevuld, inclusief AI-cases uit de praktijk. De complete cursus is beschikbaar.
Al het materiaal samen kun je in 4 - 6 uur tot je nemen.

Tips / trucs / leuke weetjes / variaties

Als je alle tracks (totale cursus) hebt voltooid, ontvang je een certificaat!

De Nationale AI-cursus is ook beschikbaar in de App Store en op Google Play.

Benodigdheden

Link naar de site van AI: Artificiële Intelligentie